Csillagmorzsák

Csillagmorzsák

Néhány gondolat a patkányokról -ellenzékieknek nem ajánlott a belépés.

2019. április 29. - Ladygaga

   15531791567175500_original.pngEgyszerűen nem bírom ki, hogy ne írjam meg a véleményemet erről  a szomorú ügyről.  Ígérem, igyekszem tárgyilagos és elfogulatlan maradni. 

   Szóval számomra az a leginkább gáz ebben a dologban,hogy vannak olyanok a politikusok között, akik simán hülyének nézik az embereket és megpróbálják letagadni az egész cuccot. Pedig az emberek többsége azért nem olyan hülye, hogy CSAK a szavakból ítél.Tudjuk jól pszichológiából, hogy a közlésnek csak egy része a verbalitás szóbeli tartalma. Ezért nehéz is például írásban visszaadni bizonyos fajta tartalmakat. Megvan a módja, például a zárójeles kis megjegyzések.De itt nincs is szükség erre,hiszen ez az eset egy élő tévéműsorban történt meg, visszanézhető,és akkor bizony látszik,aminek látszani muszáj.

   Ez a képviselőnő valami rejtélyes úton került a Parlamentbe, isten bizony nem értem, kinek volt ez a szerencsétlen ötlete. Hálából nyomták be, vagy annyira nyomult, vagy tényleg ilyen ínség van, ennyire nincs bevethető emberük?  Bangóné Borbély Ildikó az első feltűnésétől kezdve olyan,mint elefánt a porcelánboltban. Becsszó, szívesen beszélgetnék vele,hátha kiderül, hogy mégse olyan buta,mint amilyennek látszik, de attól tartok,erre nincs remény. Mármint nem a beszélgetésre -arra se- , hanem,hogy esetleg arra jutnék, hogy a hölgy voltaképpen briliáns elme. Bangóné olyan egyszerű lélek,mint a faék. Nem hallottam még olyan nyilatkozatát, mikor nem úgy beszélt volna,mintha tele lenne a szája kavicsokkal, a legegyszerűbb szavakba is belebotlik a nyelve.Nem nagyon hallottam mondatát, amiben ne lett volna valami nyelvtani gubanc, mint például " mik az aggályunk", vagy "azokat az emberekre", szóval számomra érthetetlen, hogy éppen őt és a másik kommunikációs nehézségekkel küzdő hölgyet, Kunhalmit küldik a tévéműsorokba. 

Na de most hagyjuk Ágicát, ő egy másik téma. Ildikó tehát kora reggel, kissé összeragadt szemekkel,láthatóan fáradtan nagyon rossz döntést hozott. Azt gondolta, hogy most jól odamond, aztán majd szépen letagadja. Az is lehet, hogy ki volt neki adva, ezt nem tudhatom, abból ítélve, ahogy most Ujhelyi szemrebbenés nélkül belehazudja a kamerákba, hogy nem is az hangzott el, ami, akár az is lehet, hogy ez párthatározat volt. Csakhogy elfelejtkezett arról, hogy a metakommunikációja elárulja a valódi mondanivalóját. Az arckifejezése, a mimikája, a testtartása, mind, mind azt a mondanivalót adta át, hogy azért emelkedik a Fidesz támogatottsága, mert sok a patkány,sokan vannak, akik a Fideszre szavaznak. Látható volt,hogy a két műsorvezető lefagyott. Látszott az is, hogy a hölgy fülére mondtak valamit, odanyúlt a fülhallgatójához.

  Viszont ami ezután történt és történik most is, az a döbbenetes. Azaz: azt, hogy a szavazók kemény magja ujjong, borítékolni lehetett. Ildikó nekik is szánta a beszólást, ahogy említettem egy helyen, a karzatnak játszott. Arra szokták ezt mondani színházi összefüggésben, mikor egy színész ripacskodik, a jobb ízlésű nézőt ezzel elriasztja, de az olcsó helyeken ülő, alacsonyabb kulturális igényű közönség ettől fog őrülten tapsolni. Ezen nem csodálkoztam, sejtettem, hogy azok, akikkel az ATV Fórum oldalon állandó konfliktusban voltam, most boldogan tapsikolnak. Azon se nagyon lepődtem meg, hogy a pártja nem határolódott el, na de azt azért nem gondoltam volna, hogy még rátesznek egy lapáttal. Tartok tőle, hogy az MSZP régi, mára kigolyózott káderei szálanként tépik ki a hajukat, mert ez, ami most történik,olyan szinten amatőr dolog politikai szempontból, hogy egyszer  -nem is soká -tanítani fogják politológia szakon, "Hogy veszítsünk egy hét alatt minél több támogatót" címmel. Amit Ujhelyi úr összehantázott, és mikor a riporter rámutatott a verziójának valósággal össze nem egyeztethető voltára,csak vörösödött a feje,  és újra meg újra elismételte a kis meséjét.

  Viszont nézzük az ügy másik oldalát. Meglepődtem és örültem, hogy több ellenzéki szavazó és publicista is korrekten állt a témához. Ettől ők persze nem lettek kormánypártiak, bár az imént említett karzat-közönség most persze ezzel vádolja őket. De többen voltak ilyen, tisztességesen megnyilatkozó kormánykritikusak,mint gondoltam volna és ez jó. Azt gondolom, ez jó alap lehet ahhoz, hogy egyszer majdcsak meginduljon valami normális párbeszéd. 

  Egy lépéssel hátrébb lépve kicsit nagyobb látószöggel azt kell mondanom: már évek óta zajlik az a folyamat, ami a politikai beszéd durvulását hozza, a nyilvánossághoz való eljutás különböző módjainak bevezetése,ami eleinte újdonság volt, ma már inkább komikus.Tegye fel a kezét, aki látott kormánypárti képviselőt, aki felszólalás közben a saját mobiltelefonját tartva a kezében -pláne szelfibottal -folyamatosan közvetíti a saját minden egyes megszólalását és megjelenését! Az agresszív megszólalások aztán persze magukkal hozzák, hogy a válaszban az illetőt leugatják, és az egész Országgyűlés  lassan olyan, mint az iszapbirkózás.hogy a fenében lehet, hogy eljutunk odáig, hogy fizikai erővel akadályoznák meg a munkát? Hogy már ciki egy ellenzékinek, ha a napirend előttijében nem tesz a kormánypártiakra becsületsértő kijelentéseket? Bevallom,én már rosszul vagyok ettől az egésztől.  És akkor ott vannak még az önjelölt civil főállású tüntetők.Teljesen megdöbbentem, mikor egy videóra rákattintva egy enyhén oligofrénnek tűnő, kerek fejű fiúcska úgy szerepel bele a saját telefonjába, mintha lenne VALAKI, basszus. Úgy tűnik,sokan szeretnének megélni a politika-bizniszből, kedvet kaptak,hiszen látták, hogy egyes azóta már letűnt politikusok relative sok pénzt össze tudtak  szedni a népektől. Nem fogom rájuk azt mondani,hogy birkák, pedig ők minket rendszeresen így aposztrofálnak, holott nézzük csak meg, kiből csinálnak hülyét a saját rajongott pártvezetőik?  Én nem küldtem pénzt Orbán Viktornak...

  És még valami: azt is utálom, mikor a velem hozzávetőlegesen azonosan gondolkozók csúnyán beszélnek,csúnyán írnak. Elutasítom, bárki legyen az.

  Legyen már végre béke és nyugalom,könyörgöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr514794272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása