Csillagmorzsák

Csillagmorzsák

Politikai tartalmú bejegyzés, vigyázat! Belépés csak saját felelősségre.

2019. január 20. - Ladygaga

  Eredetileg egy meglehetősen dühös kirohanást akartam írni. Dühös is voltam, sőt, vagyok is, mert utálom a trágárságot, az igazságtalanságot, a gyűlölködést.  Már decemberben felbosszantott az egyik tüntetésen egy beszéd,amit egy fiatal gimnazista lány mondott. Főleg a nyomdafestéket nem  tűrő stílusa háborított fel. Nem akarok képmutató lenni, nyilván használok én is erős szavakat, csakhogy egyrészt nem nagy nyilvánosság előtt, másrészt nem írásban. Azt a legritkább esetben és csakis bizonyos stilisztikai megfontolásból, de akkor is csak visszafogottan. 

  Most viszont a közéletben teljesen eluralkodott az útszéli beszéd, és némi töprengés után arra jutottam, hogy ez szándékos és irányított folyamat. Főleg, ha az ember összefüggésben nézi a tettekben is megnyilvánuló, egyre inkább elszabaduló agresszióval, ami már a politikusok között is megjelent.  Ennek az agressziónak a terjesztésére használják -meggyőződésem szerint -eszközül a trágár stílust.  Egy részeg, frusztrált ember elszólásából amolyan ellenállási jelszó lett. Szinte kéjesen hajtogatják,mintha varázsige lenne. Nem, nem az. Akik azt hiszi, ez majd megbuktatja azt, aki ellen szól, nagyon, nagyon tévednek. Viszont fogalmuk sincs a szavak hatásáról, amik nem azokon csattannak, AKIKRE mondják,hanem azokon, AKIK mondják. Bizony. Még ha nem is hiszik el. 

  Na és akkor rátérek a lényegre. Mérges voltam a lányra.  Csúnyán beszélt, pökhendi, láthatóan meglehetősen exhibicionista, ugyanakkor elég kevés  oka van a nagy arcra - rosszul fogalmaz, az ellenzéki sajtóból ismert hívószavakat ismételgeti, zagyva, szinte értelmetlen, de mindenképpen megmosolyogtatóan buta mondatokat rak össze. És nagy önbizalommal kiabálja ezeket, nagy tömeg előtt is. Na szóval, nagyon ellenszenves volt, be is szóltam neki. Kicsit nyomozgattam utána, és  olyan dolgokat találtam, amiket nem fogok most elmondani, aki akarja, utána tud nézni, mindenesetre először kárörvendeztem rajta.

  Aztán történt valami,amit az ateisták úgysem hisznek el,de valamiféle isteni sugallat által. Elszállt belőlem a harag és a káröröm, és megsajnáltam a lányt. Tudom ám,hogy ő nem tart igényt a sajnálatomra. Ő most boldog, csillog-villog,megdicsőült, kézről kézre adják, interjúkat ad,  támogató levelet írnak neki, amiben megerősítik,hogy igen, nagyon jól csinálja...  most komolyan, normálisak ezek az emberek?  A női képviselők között nem egy anya van.  Olyan is,akinek hasonló korú lánya van.Tényleg azt gondolják ezek a nők, hogy ez jó így?  Bárkinek haszna származik belőle? Te jó ég!  

  Akkor megmondom, mi erről a véleményem. Zűrös családi háttérrel rendelkező kamasz, aki abban találta meg az egyensúlyát,hogy szerepel. Ezt többen nyilván vissza is igazolják. Így akar plusz figyelemhez, szeretethez jutni. Így akarja igazolni saját magának is, hogy ő értékes,sőt, rendkívüli. Amit én eddig láttam belőle, sajnos, ebben téved és becsapják. De tegyük fel, hogy a színművészeti pályán, illetve rendezői irányban tehetséges. Ha az, akkor a legrosszabb, amit tehetnek vele, hogy politikailag exponálják.  Mert valakiknek a sara ez, valakiké, akik odahívták, szót adtak neki, amire ő nyilván szívesen ráállt. 

 Amúgy többen,még az ellenzéki  szimpatizánsok között is felemlegették Sándor Máriát, jó érzékkel, mert bizony, hasonló veszély fenyegeti őt is. Ahogy felkapták,úgy fogják elejteni,amikor majd túlhalad a világ a mostani hiszterizált hónapokon. Már most látszik, hogy így lesz, épp ezért rendkívül tisztességtelen, hogy előkapták a fiatal, tapasztalatlan lányt, és gátlástalanul felhasználják.

  Kedves Fehérsapkás hölgyek! Nem támogató üzenetre van szüksége ennek az érettségi előtt álló emberkének, hanem arra, hogy megmondják neki, ezt ne tegye. És nem azért mondom ezt, mert a kormány annyira megijedt volna - na ez a másik, amitől már rosszul vagyok. Kérdem szeretettel, kicsit gondolkodjanak már el, akik ilyet mondanak: MITŐL is kellene megijedni?  Legyünk már komolyak. Azoktól a képviselőktől egyrészt, akik bohócot csinálnak magukból online?  És egy borzalmasan fogalmazó, csacsiságokat kiabáló,csúnya szavakban tobzódó lánytól? Vagy ahogy ő mondta,a FIATALOKTÓL?   Ezek komolytalan állítások. Olyan,mint mikor az ember a sötétben saját magát biztatja, vagy az ismert kis rigmusocska az orosz őrtálló katonáról:  "Szergej fasza gyerek, nem fagy meg". Valahogy így szuggerálják saját magukat azok, akik ilyen képtelenségeket hangoztatnak.

  És nem, nem azért mondom,hogy vonják ki ezt a lányt a köztudatból, mert én is félek tőle és nem azért nem tetszik,amit mond,mert ellenzéki. Van nem egy ellenzéki, akit kifejezetten kedvelek, sok mindenben egyet is értek velük, és amiben meg nem, na mondd -mi van akkor?   Mint négy gyerekes anya, úgy látom, ez nagyon rossz út. Természetesen, ha akar, lehet később politikus akár, vagy megmutathatja magát.  De előbb, könyörgöm, váljon felnőtté.  19 évesen tényleg felvállalja,hogy szembefordul  az ország sacc/kb felével és fityiszt mutat nekik?  Kis szerénység senkinek sem árt ám. És a konfrontálódás mindig rossz dolog, olyan, amit lehetőleg el kell kerülni. Van, aki belekényszerül, de önként belemenni, ajjaj, nem kéne. Tudom,mert én is csinálom néha, és utána nagyon rosszul érzem magam. Valahogy úgy,mint mikor az ember túl sok alkoholt fogyaszott, vagy mondjuk túl sok csokit evett és megfájdult tőle a hasa, kavarog a gyomra és már bánja,hogy nem állt meg  egy sor után.

   Bátortalanul  reménykedem, hogy nem fogja a kormánypárti szimpátiával rendelkező sajtó és közösség szétszedni, de tartok tőle,hogy hiába. Bizony, neki fognak menni, valamennyire érthető is,hiszen a provokációra ugranak a méltóságukban sértett emberek. Kapni fogja az ívet keményen,a másik oldalon védeni fogják,és az egyetlen,aki rosszul fog kijönni ebből az egészből,az ő lesz.  Most már nem nagyon lehet mit tenni,mert ez a dolog önjáró lett, ezt a lányt már nem hiszem,hogy meg lehet menteni,az ő sorsa menni fog azon az úton,amire rálökték, a  körülményei, azok, akik úgy gondolták,jópofa dolog lesz egy ilyen nagyszájú csajt előre tolni.  Csak kérem, könyörgök, ne csinálják ezt.  Végezzék el felnőttek a munkát,  lehetőleg korrekten, nem fizikai és verbális agresszió útján. Venni kéne egy mély levegőt mindenkinek és lehiggadni, abbahagyni az online látszatpolitizálást, emberi hangot megütni és megpróbálni visszatérni egy normális mederbe, mert ami hónapok óta zajlik,az gyalázatos és elviselhetetlen.

   Köszönöm,kelt,mint fent, maradtam szeretettel és minden jót.20181109195147_img_1243.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr8014574180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása